Auto naar de sloop: de voordelen

Auto naar de sloop: de voordelen

15 mei 2023 Uit Door Redactie

Een auto naar de sloop brengen lijkt niet echt handig, maar voor sommige mensen is het een echte uitkomst. Vooral als je een oude auto hebt die niet meer door de keuring heen komt, kan het handig zijn om jouw auto in te leveren bij een sloperij. Zo zijn de reparatiekosten van het voertuig vaak een stuk hoger dan de dagwaarde van het voertuig. Als dit het geval is, is het niet verstandig om jouw auto te laten maken, maar kun je jouw sloopauto beter verkopen aan een sloperij. Hier zitten namelijk meerdere voordelen aan verbonden, maar wat zijn deze voordelen precies? Klik hier voor meer informatie over de voordelen!

Je bent direct van het voertuig af

Een sloopauto inleveren bij de sloperij is een goed idee als deze niet meer te maken is. Een sloperij wilt namelijk direct jouw auto overnemen en dat is een groot voordeel. Je kunt makkelijk een afspraak maken met een sloperij en jouw auto laten ophalen. Dit betekent ook dat je direct een vrijwaringscode krijgt en dat je geen belasting meer hoeft te betalen. De sloperij komt graag jouw voertuig ophalen en zorgt ervoor dat deze op de juiste manier wordt gesloopt.

Wat wordt de vergoeding?

Als je een auto wilt verkopen aan een sloperij, is het verstandig om te weten hoeveel je kunt krijgen voor jouw voertuig. Dit is per sloperij verschillend en daarom moet je kijken op het internet op de website van een sloperij. Je kunt hier namelijk alle informatie invullen over de sloopauto en op die manier een indicatie krijgen van de vergoeding. Ben jij het eens met de vergoeding, dan is het van belang om zo snel mogelijk contact op te nemen, zodat je de auto kunt inleveren bij de sloperij. Hier zitten dus meerdere voordelen aan verbonden en dat is perfect als je snel van het voertuig af wilt komen.