Wat is een sloperij

Wat is een sloperij

3 juni 2022 Uit Door Redactie

Heb jij jouw auto in de prak gereden en moet hij naar de APK keuring dan is dat natuurlijk onwijs balen, want er bestaat een kans dat je auto niet door de keuring heen komt. Als dat het geval i is dan wil je dat de auto gemaakt wordt, maar die kosten kunnen vaak nogal duur zijn. Als de dagwaarde van de auto daadwerkelijk lager zit dan de reparatiekosten willen mensen graag van de auto af. Dit kan je doen door de auto te verkopen aan een sloperij. Als je de auto verkoopt aan de sloperij dan zorgt de sloperij ervoor dat de auto direct van jouw naam wordt afgeschreven. Zodat je geen belasting meer hoeft te betalen of verzekeringen moet betalen.

Daarna zorgt een sloperij ervoor dat de auto helemaal uit elkaar gehaald wordt en de belangrijke onderdelen worden nagekeken en gecheckt. Ook het oud ijzer wat nog gebruikt kan worden wordt uit de auto gehaald en naar een opslag gebracht. De rest wordt naar de recycling gebracht. De onderdelen die uit de auto komen, worden verkocht voor hergebruik en deze kun je heel gemakkelijk bestellen.

Waar moet je op letten

Waar je goed op moet letten is of de sloperij een erkende RDW sloperij is, anders kan het verkeerd gaan met het afschrijven van de auto. En hebben ze geen recht om  de auto van je naam af te halen, dit heeft de gemeente zo bedacht. Ook is het handig om te kijken of ze een goede service hebben. Een auto die namelijk niet op de weg mag moet opgehaald kunnen worden. Als dat gratis kan zal dat fijn zijn, het zou ook kunnen dat er een klein deel van je vergoeding afgaat. 

Vergoeding

Veel mensen hebben de vraag of je een vergoeding krijgt van de sloperij, of dat het beter is als je hem zelf probeert te verkopen als sloopauto. Het antwoord op de vraag is ja. Ja je krijgt een vergoeding alleen zal deze niet hoog zijn. Een vergoeding ligt meestal tussen de 100 en 900 euro. Het is een uitzondering als je 1000 euro of meer krijgt omdat de auto vaak niet in een al te beste staat is. Als je deze vergoeding niet hoog genoeg vindt kan je altijd je auto verkopen op verschillende sites voor sloopauto’s. Dit zal wel langer duren en betaal je dus elke maand weer voor je auto. Of het daarom het wachten waard is hangt van jezelf af.