Hoe vindt je een geschikte sloperij?

Hoe vindt je een geschikte sloperij?

30 oktober 2022 Uit Door Redactie

Wanneer je auto niet door de keuring heen komt, is dat natuurlijk erg vervelend. Dit betekent dat je auto gemaakt moet worden en dit kan soms veel geld kosten. Wanneer de reparatiekosten hoger uitvallen dan de waarde van het voertuig, moet deze verkocht worden. Een sloopauto kan je op verschillende manieren verkopen, maar via het internet is dit heel erg lastig. Het kan namelijk heel moeilijk zijn om een koper te vinden en dit kan soms heel veel maanden duren. Dit is erg vervelend, maar gelukkig kun je de sloopauto verkopen aan een sloperij. Een sloperij koopt heel graag sloopauto’s op, want hier kunnen ze namelijk veel geld verdienen. 

Ze slopen het voertuig, maar kijken ook goed naar de onderdelen die onder het voertuig zitten. Als het werkende onderdelen zijn, willen ze deze vaak door verkopen aan andere klanten. Ze bewaren de onderdelen en testen deze grondig, zodat ze zeker weten dat het werkt. Maar hoe vind je nu een geschikte sloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Kijk op het internet

Je kunt het beste kijken op het internet als je op zoek bent naar een geschikte sloperij. Een sloperij moet vaak voldoen aan verschillende dingen, maar je moet sowieso kijken of de sloperij erkend is door het RDW en het ARN. Daarnaast kan het ook handig zijn om te kijken naar de vergoeding. Je kunt namelijk zien hoeveel de auto waard is en je kunt ook gelijk een offerte aanvragen voor de vergoeding. Dit kan waardevolle informatie zijn bij zoeken van een geschikte sloperij. Daarnaast is het altijd handig om een sloperij in de omgeving te vinden, dit scheelt met het laten ophalen van je auto. Sommige sloperijen hebben namelijk een ophaalservice en hier moet je ook altijd naar kijken.

Afspraak plannen

Heb je eindelijk een geschikte sloperij gevonden met een ophaalservice? Mooi dan kan je contact opnemen met de sloperij en een afspraak inplannen. De sloperij kan dan langskomen en de sloopauto komen ophalen. Dit is natuurlijk erg handig, maar je moet ook kijken naar het tijdstip waarop je de auto wilt laten ophalen. Het is natuurlijk wel verstandig dat je thuis bent, zodat je ook de sleutels van het voertuig kan geven.