Hoe werkt een sloopauto verkopen?

Hoe werkt een sloopauto verkopen?

15 mei 2023 Uit Door Redactie

Heb jij toevallig een sloopauto en zijn de reparatiekosten van het voertuig hoger dan de waarde van de auto, dan is het verstandig om jouw auto te verkopen. Een sloopauto verkopen lijkt heel erg lastig, maar dat is het niet. Je kunt een sloopauto namelijk verkopen via het internet, maar hoe doe je dit nu precies? Wil jij weten hoe je het beste een sloopauto kunt verkopen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Vergelijk verschillende sloperijen met elkaar

Als je jouw sloopauto wilt verkopen aan een sloperij, is het verstandig om verschillende sloperijen met elkaar te vergelijken. Kijk goed op het internet en maak een lijst van verschillende sloperijen die erkend zijn door het RDW. Op de website van een sloperij kun je meer informatie vinden over het inleveren van een sloopauto. Hierbij is het verstandig om te kiezen voor een sloperij in de omgeving van jouw woonplaats. Op die manier is de vergoeding die jij krijgt ook een stuk hoger en dit komt doordat de sloperij niet ver hoeft te rijden voor het ophalen van de sloopauto. Heb jij een sloperij gevonden, neem dan snel contact op met de sloperij, zodat je een afspraak kunt maken.

De voordelen

Een sloopauto verkopen aan een sloperij is perfect en hier zitten meerdere voordelen aan verbonden. Het eerste voordeel is dat je direct van jouw voertuig af bent en op die manier niet hoeft te wachten. Daarnaast krijg je ook een redelijke vergoeding van de sloperij en kun je minimaal honderd euro verwachten. Tot slot komt de sloperij de sloopauto altijd ophalen en dit betekent dat je geen speciaal vervoer hoeft te huren. Dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker en je kunt ook eenvoudig een afspraak maken met de sloperij.